v 2. Alpin 2 i Hemavan

Att alpin 2:an var tuff, det är en sak som är säker. Måndag-söndag med åkning 10-16 med paus för lunch, plus teori både morgon och kväll (beroende på vilken kurs en gick) där det hela toppades med undervisningsprov och ett skriftligt prov på lördagen. Kan meddela att jag i natt sovit hela TOLV TIMMAR. Det händer inte ofta, men kroppen behöver återhämtning. Så förutom sömn och yoga så har jag bakat bullar, känns ändå som den ultimata återhämtningen. I alla fall, tillbakas till veckans innehåll. Jag, Johan och Gustaf gick snowboardinstruktörsutbildning 2 med Magnus Rasmark som lärare. För oss var det mycket fokus på att analysera oss själva, varandra och andra åkare i backen. Detta för att få in det som en vana och kunna se lättare vad det är som sker med brädan och vad en kan ändra på för att förbättra åkningen. Innan kursens start fick vi instuderingsfrågor så vi behövde inte ha riktigt lika mycket teori som telis- och skidåkarna. Vi övade på olika slags svängar, hängde i parken en heldag(lärt mig göra fs 360!), diskuterade mycket i liftarna och åkte mycket lössnö! Vädret har varit väldigt oklart. Vi åkte till Hemavan på söndagen för att värma upp benen. Då var det lössnö och allt var frid och fröjd. MEN.. sen kom plusgraderna. Och regnet. All fin snö blev till slaskig och tung snö. Så fortsatte det, isgator och rejält med friktion i blötsnön… enda fram tills på torsdagen! Då droppade temperaturen och snön kom äntligen tillbakas och det har kommit massor med snö de sista dagarna.

På kvällarna hann vi inte göra så mycket. Det var mest stretching, äta middag, plugga och ibland basta som stod på schemat för att sen däcka och vakna 07 nästa morgon. All in all, bra men krävande vecka. Mycket lärdomar både instruktör- och teknikmässigt!