v 47 & 48 Eget företagande

Tjongalong!

Under de sista två veckorna vi har jobbat med företagskunskap. Det har varit utmanande och lärorikt för oss och många i klassen är sugna på att starta eget så småningom.

Syftet med kursen är att skaffa oss en grundläggande kunskap om hur det är att driva och starta ett eget företag.

Vi började med att göra ett ”drömföretag” som vi under veckorna utvecklade till ett riktigt företag och avslutade med att på fredagen presentera dessa för klassen, som då kunde spela investerare eller bank för att vi skulle få öva på ett trovärdigt sätt.

Vi på fjälledarlinjen har under dessa veckor fått mycket lärdomar ifrån utomstående, vilket vi är väldigt tacksamma för! Därför vill vi rikta ett STORT tack till: - Näringslivskontoret i Storuman - Swedbanks företagsdel i Vilhelmina - Länsförsäkringar Västerbotten - Swedish Lappland - Visit Sweden - Länsstyrelsen Västerbotten - Michael Kazarnowicz - Malin Gustafsson ' - Kammarkollegiet Ha det fint!