v 46 Skolan fyllde 60 år

På lördagen firade vi att folkhögskolan har fyllt 60 år, eller egentligen 100 år? Curiosa: Storumans folkhögskola var en ambulerande skola ända från 1919.

Rätt fränt va? Men själva skolan grundades 1959 och därav firade vi bara 60.

Det blev en lyckad dag med svingoa hamburgare som tre tappra ur fjäll24 stekte på och sålde. Vi hade givetvis andra aktiviteter men inget kunde mäta sig med hamburgarna, helt ärligt.

Veckan innan festen började vi med förberedelserna, vad ska vi göra, hur ska vi göra det och ska vi försöka få pengar in till vår klasskassa? Vi bestämde oss ganska fort för att sälja mat och att vinsten skulle gå till oss, sen kom vi på att när fjälledarlinjen hade sitt 40 årsjubileum så hade vi en “fjälloppis” så det blev ju också ett givet val.

Aktiviteterna var svårare då vi inte riktigt visste vilka som skulle delta. Vårt familjekampen-Team försökte tänka som småbarnsfamiljer när de pysslade ihop ett paket med aktiviteter som skulle kunna passa alla. Det blev faktiskt väldigt bra, men tandemskidor är svårt i alla åldrar, speciellt i djupsnö..

Hursom! Skolan bjöd på kaffe och tårta till de som ville ha och hade dessutom anordnat en tipsrunda där priset var biobiljetter till vinnaren. Om jag inte minns helt fel så hade den som vann 10/10 rätt. Det är rätt coolt. En fråga gällde om hur många trappsteg det fanns på skolområdet 1. 180 X. 220 2. 240. Vet du svaret? Kommentera isåfall så kan vi rätta, det gör du genom att scrolla så långt ner det går när du läser blogginlägget, där finns det en liten kommentarsruta. Det var en lyckad dag, alla var glada och hade det trevligt. En del av oss fick till och med surra med Barack Obama med hjälp av ett par VR glasögon. Gus