v 38, Jämtlandsveckan

Jämtlandsveckan gick i helhet ut på att vi skulle åka till olika företag på studiebesök, ett av dessa var en utav våra samarbetspartners Klättermusen men vi gästade också Woolpower, Lundhags, Åre skidfabrik och Fjällfysiken.

Klättermusen bjöd på ett väldigt intressant samtal om hur deras hållbarhetsarbete gick till och hur våra tankar vandrade kring ämnet. Alla dessa studiebesök gav en lärorik upplevelse, så får ni en möjlighet till att gästa någon av dem så ta den! På kvällstid efter studiebesöken så hamnade vi nästan alla dagar på Östersunds klättergym. Men vi hann också med en paddling med kanadensare nerför Sännån till Skåsjön. Paddlingen i ån var enkel men det blev snabbt svårare eftersom det var så lite vatten vid utloppet av Lill-skåsjön till ån så fick vi i princip dra oss fram med årorna, vissa hade det dock lättare än andra. När vi kom ut på sjön så blåste det på rätt bra så det blev lite kämpigt, men vi klarade oss alla utan att ramla i. Vilket var bra, men nu i efterhand saknar jag nog en sån händelse. Vi stannade på en fin strand på den östra delen av Skåsjön och slog upp läger där. Veckan innan så var det Fjälledarlinjens 40-års jubileum och då styrde vi i Fjäll24 upp en Fjällkamp som vi tyvärr inte kunde ta del av, så där hade vi en egen fjällkamp. Dagen efter så hade vi planerat en rad olika övningar ute på vatten i kanoterna och tillochmed en orientering. Men blåsten hade inte lugnat ner sig så vågorna gjorde det till ett mardrömsscenario att ens tänka på att paddla runt på sjön och med det gick vi över till plan b. Plan b var att åka hem till vår lärare, som bor i Östersund och käka pizza. Plan b var alltså redan omtyckt från den stunden att vi skapat den. Ha de! // Gus