Team Nix ute på tur

Treveckorsturen med team Nix (snö på latin)

Vi hade planerat en tur med fokus på att njuta och ta det lugnt och bara ha det bra!

Vi valde att gå söder om Ammarmassivet och runda det för att sen komma upp och ta höjd i västra hörnet innan vi sen tog rak kurs mot Luspas där vi följde den markerade leden till en stor del.

Påväg mot Luspas så hajade vi till mot ett djur som gick högre upp i sluttningen, det visade sig vara en järv! Det var ett häftigt möte. Vi kom sedan upp till där den hade gått tidigare och imponerades av de stora spåren som den lämnat efter sig.

I Luspas tog vi några extra vilodagar och hängde med klasskompisarna. Där ifrån gick vi sedan öster ut till ett större sjöparti innan vi nådde ut till Kungsleden och sen följde en markerad led ned till parkeringen i Ammarnäs.

Turen fyllde vi med kortspel, musik under turandet, brödbak, skratt och sovmornar. Under våra vilodagar så gjorde några en topptur, några tog det lugnt och tittade på spektakulära vyer med solen som gästade oss hela turen. Vi är väldigt nöjda och möra efter turen men har definitivt fått mersmak! Hälsningar Sofia x2, Johan och Marcus:)