Sol, sol och mera sol

Turen som var planerad att bli jättelång blev kortare, men utmanade och rolig ändå.

På grund av våran ovana att planera vinterturer på turskidor med pulka hade vår grupp en turplanering som var alldeles för ambitiös med för långa distanser och ett optimistiskt mål. Dessutom drogs en isborr med i hopp om att pimpla massor och lyxa till det med färsk fisk. Det vi inte visste var att isen var minst 1,5 m tjock på alla tjärnar i hela Vindelfjällen. Isborren var ändå mycket användbar då vi kunde få dricksvatten genom att komma igenom första lagret is och då få rinnande vatten. Det sparade både mycket tid och bränsle som är tungt att dra med sig i stora mängder i pulkan.

Turen började rätt kämpigt med uppförsbackar och ett par trasiga skaklar i allra första nedförsbacken. Det tar ett par dagar att vänja sig vid att dra en tung pulka därför blev vi tvungna att fort lära oss att anpassa färdvägen med så lite höjdmeter som möjligt och navigera noga.

Första halvan av turen prövade oss lite med en del blåst och kyla. Modet och turglädjen var för det mesta på topp ändå. Efter mötet på Luspas med resten av klassen gav Åsa oss en uppgift att göra väderobservationer. Det blev dock inte så mycket att observera då vädret blev sol, sol, och mera sol och alla kom hem med en ordentlig bondbränna.