v 21 jägarexamen pt2

Hej hej hallå bloggen, long time no see. Det har hänt mycket sedan sist; projekt, praktik, 16-dagarsturen, lov och mer projekt. Men nu är vi tillbakas! I fyra veckor i alla fall, innan vi ska på praktik igen hehe.

I måndags började vi med att utvärdera 16-dagarsturen då vi inte hann med det innan påsk. Vi pratade i smågrupper om hur gruppen fungerade och vad en ska tänka på till nästa tur osv. Det viktigaste jag ska tänka på till nästa tur är att ta med mig mer snacks och blanda dem bättre; lite av mycket istället för mycket av lite. Snacks är livet, det vet vi alla.

På måndag eftermiddag hetspackade vi (läs:jag) för att åka till Malå för att vara där i tre dagar o skjuta o ha oss. Vi började på kvällen med att gå igenom säker vapenhantering och skjuta några duvor (som mer ser ut som frisbees har vi kommit fram till…) Gick även igenom hur en ska hantera vapnet när en går i skogen och övade på avståndsbedömning som är ett delprov.

Tisdag delade vi upp oss i två grupper, ena stannade kvar och kokade kaffe och övade precisionsskytte. Andra gruppen gick till frisbee-banan och sköt med hagel till bröstmuskeln gjorde ont. Lång väntetid efter en skjutit och vi fördrev tiden med att sticka, yoga, jonglera, massera och läsa. Efter en långlunch bytte vi och vi fick skjuta med salongsgeväret. Tyckte bättre om det momentet då en behöver koncentrera sig på ett annat sätt och lättare at skjuta bra hehe. Sen gick vi iväg och sköt lite mer hagel men det gick inte så bra ändå. Vi vart ganska irriterade pga reasons och det blev inte bättre av att missa de flesta duvorna. På kvällen fixade Thomas och Ulf (våra instruktörer) älgbanan som blivit sönderkörd av skoteråkare under vintern vilket gjorde att vi kunde börja med de rörliga skjutningarna direkt på onsdagsmorgonen. Även klass 1 var roligare än hagel, allt är roligare än hagel. Mer högljutt dock så vi var tvungna att ha på oss öronpropparna hela tiden.

Under onsdagen sköt vi klass 1-provet, lerduvor med hagel, rörliga föremål med hagel och gick en vända i skogen för säker vapenhantering och avståndsbedömning. Sista timmen när vi skulle skjuta upp för rörligt hagel var vi ganska trötta och det spöregnade. När alla till slut var färdiga och vi kunde åka hemåt hade vi beställt pizza som vi åt i bilarna och kunde fira lite att vi alla åkte därifrån godkända! Hallelujah, nu var det överstökat!

På torsdagen hade vi utbildningsdag för att förbereda oss inför vår sommafjällskola där vi ska planera en vecka med aktiviteter för synskadade. Ulla Andersson som är synpedagog kom och berättade om olika synnedsättningar och vi fick prova att ledsaga varandra när vi gick inne och ute och när vi gjorde en macka. Lärorikt och kul!

Fredag gick vi igenom lite mer inför sommarfjällskolan och hade klassråd. Det var även skolavslutning för resten av skolan vilket kändes lite konstigt med tanke på att vi fortsätter som vanligt. Vi fick göra en liten frågesport med frågor om lärarna som var väldigt svår, den som vann hade 5/12 rätt! Nu vet vi lite mer om lärarna på skolan i alla fall.... och David körde en låt på trumma inför alla klasserna, vi har aldrig sett honom spela så det var kul och mäktigt!

Tack och hej