v 5 Alpin 1:an Hemavan

Halva klassen anlände på söndagen och fick en fantastisk puderdag i Hemavan och resten kom strax innan kursen började på måndag eftermiddag. Vi blev uppdelade i tre olika grupper; Alpint, Telemark och Snowboard med varsin instruktör och en rätt så intensiv kursvecka. Jag var i telemarksgruppen och det var ett evinnerligt nötande av teknik. Övningarna avlöste varandra tills man var helt slut i skallen. Nu i efterhand är jag glad att det var så intensivt, ingen annan vecka har jag lärt mig så mycket men där och då var känslan ofta som Mike beskrev det: "Why does he have to talk so much? I just wanna f***ing ski." Teori nästan varje morgon och kväll och ett bistert väder där antingen kylan eller vinden gjorde att inte alla liftar kördes gjorde allting ännu lite mer krävande.

Alpingruppen där vi hade några av klassens mindre erfarna skidåkare gjorde stora framsteg och i slutet av veckan stod de för fantastisk formationsåkning till Nicolinas stora förtjusning.

Snowboardgruppen såg man inte alltid av så mycket men i parken var dom flitiga besökare. Johan tränade landningar på svanskotan och Märtas opererade knä klarade hoppen galant.

Nu med all ny kunskap är man sugen på att bara ge sig ut i backen och testa de nya tänk och tekniker som vi lärt oss. Tur att Umanbacken är öppen nästan varje dag så att vi kan träna så mycket vi vill!