v 50 egen färdighet och introkurs i Hemavan

Shitfuck conditions.

(adj.) ”The reason behind every good Swedish skier/snowboarder and keypart in the essence of Swedish skiing; blue ice, snow crust, not powder, let’s go inside. Hell no let’s drop this.”

Under våran vistelse i Tärnaby/Hemavan så lyder ovanstående uttryck. Det var så pass lite snö att Tärnaby bara hade en backe öppen och Hemavan hade två. Tjyvkallt var det också, under hela veckan var -18°C det varmaste vi fick men inte för att vi klagade för det inte. När storslalomåkarna avbröt träningen för att det var för kallt så åkte vi på och skrattade åt isbildningarna i ansiktet på kamraten bredvid. Några få skador hade vi också, en axel och ett knä. Som tur var inte så allvarligt som man först tänker sig, men nog för att det ska sätta käppar i hjulet.

Vi började veckan på onsdagen med att åka utförs i Tärnaby och det gjorde vi fram tills att Hemavan öppnade på fredagen, eftersom några av oss inte hade åkt speciellt mycket eller inte åkt alls så var det nog positivt att vi fick så pass mycket tid i backen på vårt eget schema innan vi påbörjade introkursen på lördag morgon.

Kursen som vi gick med friluftsfrämjandet är första steget mot att bli instruktör på respektive åkdon. Vi fick väldigt bra tips och tricks på hur man ska bete sig som instruktör och hur planeringen för en träning kan se ut. Nästa steg i den riktningen är ”ettan” där majoriteten kommer att välja att utbilda sig på skidor medan några andra väljer att spänna på sig antingen telisar eller snöbräda.

De var nog allt, tror jag.

//Gus

Soluppgång i Tärnaby
Sofia x2 med frost i håret

Snowboardåkarna på introkursen i Hemavan

Hela goa gänget i Hemavan