v49 Ledarskap

Hej!

Det har hänt mycket och varit en hektiskt tid nu därav kommer en lite sen uppdatering av vad vi gjorde v.49.

Den veckan hade vi tema Ledarskap, men vi i klassen skulle nog säga att det var mer gruppterapi.

Vi gick igenom grupprocessen igen fast denna gånger gick vi lite djupare och tittade på hur man som ledare kunde leda som bäst vid de olika stadierna en grupp går igenom. Vi har pratat situationsanpassat ledarskap, upplevelsebaserat ledarskap, vilka olika viktiga funktioner/roller som behövs i en grupp samt effektivt beslutsfattande och synergi.

Men det som satte störst spår och som påverkade oss som personer och grupp mest var den personliga feedbacken. Vi hade vid olika tillfällen fått i uppgift att ge feedback till några/alla om vilket som var vårt största intryck av dem som person, vad som skulle behövas för att relationen skulle utvecklas och varför etc. Detta var både jobbigt och givande men väldigt bra för utvecklingen av gruppen och de personliga relationerna.

Vi hade även en lek där man skulle gå runt och ge komplimanger till så många som möjligt under en begränsad tid.

En övning vi också gjorde för att lära känna oss som grupp var en värderingsövning där man skulle ställa sig på en linje och beroende på hur mycket ett påstående stämde in på en själv skulle man ställa sig närmre ena eller andra änden. En rolig och intressant summering av den övningen var att majoriteten av klassen behövde mycket egentid, gillar inte att städa och är inte så organiserade.

En känslosam, svårt men givande vecka har det varit där vi har lärt oss om ledarskap, gruppens välmående, om relationen till alla i klassen men framförallt har vi lärt oss om oss själva och hur vi kan utvecklas som personer och om ledare.