Flugfiske

Hejsan igen!

Vi var på en kort tur till Kraddsele som ligger ca 2 mil ifrån Ammarnäs. Detta är flugfiskar paradiset dock fick vi inte uppleva detta då det var för kallt i vattnet och fisken hålle sig till de varmare ställena just när vi var där.

Vi fick iallafall under våra tre dagar där lektion i hur man kastar av Stefan som var utbildad i flugfiske genom USA och var tränare till Svenska landslaget, han hade också hjälp av Anna Karin som är Sveriges bästa precisions flugfiskare i Svenska landslaget och Mattias, även han var med i Svenska landslaget och han var även bäst i Sverige.

Vi fick också en noggran och detaljerad genomgång av en herre som heter Odd som bodde på campingen och hade vigt sitt liv till flugfiske och att knyta flugor.

Våran ansvariga instruktör var Magnus och hans son Albin som är två personer som brinner för fisket och att fisken skall må bra! Magnus jobbar som fiskesamordnare i Storuman, Ammarnäs och Arjeplogs kommun.