Sammanfattning

Tillbaka ifrån en liten vila ifrån bloggen. Sammanfattning av dom senaste veckorna då vi både haft lov, jägarexamen, projekt och träningslära. Förra veckan hade vi träningslära med bland annat besök ifrån Uno Byggmark som gick igenom hur man kan tänka när man skall lägga upp sin träning utifrån våran puls. Vi hade också äran att få besöka Storumans armbrytargymnasium för en genomgång av hur dom tränar och så fick vi testa på efter en säkerhets genomgång. Sen avslutade vi veckan med en väldigt bra föreläsning om kost och hur man skall tänka när man äter av dietisten Sara.

Torka mat!

Denna veckan har fortsatt i ungefär samma tema med kost att lära oss att torka mat tillsammans med torka mat experten Anita Forsell som gav ut sin första torka mat bok 1991 som fortfarande brinner för att äta gott på tur och veta vad maten man stoppar i sig innehåller och är energirik. Hon har gett oss alla stor inspiration och lärt oss många v hennes knep till att lyckas med torkning av mat. Hon har lärt oss allt ifrån att torka yoghurtkakor till att torka kött, fisk, bönor, frukt och grönsaker. Vi har också haft teoretiska delar där Anita pratat om hur man gör och vad man bör tänka på. Vi fick också möjligheten till att få lyssna till hennes senaste resa på Grönland. Det var en häftig resa hon och henne man hade gjort och tror att många i klassen blev inspirerade. Hon är ytterligare en stor inspiration till klassen som visar att det är möjligt att kunna jobba med sina intressen.

Summering: Kulinarisk upplevelse, chock, torrt, skratt, smaker, dofter.

Följ oss gärna på

FB: Fjälledarlinjen - Storuman Folkhögskola

Instagram: fjalledarlinjen