Egen färdighet

Äntligen kom då den första alpina veckan med egen färdighet på schemat! Vi packade in oss i bilar på måndagmorgon och åkte till Tärnaby för att dra av, för många av oss, säsongens första åk. Dock kom vecka 50 att bli vår första ordentliga strulvecka då det dels var slalomtävlingar i Tärnaby med en enda nedfart öppen och Hemavan hade fortfarande enbart helgöppet, ett resultat av lite kommunikationsfallering.. Som tur var hade Alpina linjen träningstider i Hemavan både torsdagen och fredagen vilket gjorde att vi också kunde vara med på ett hörn där vilket gjorde att det fanns möjlighet till slalomåkning alla dagar. Några passade på att prova sin turutrustning under veckan och det blev även en del längdåkning. Under onsdagen instruerades vi av Åsa i transciever, både analoga och digitala för att lära känna dem och prova lite inför lavinveckan i februari, välbehövligt då det var lite stökigt att söka rätt men alla grupper hittade de nedgrävda sändarna tillslut. En härlig vecka med mycket tid under eget ansvar, toppenavslutning på den första terminen och välförtjänt efter vår hårda jägarexamenperiod!

IMG_20141209_110540.jpg

Ingemarbacken i Tärnaby.

IMG_20141208_123020.jpg

Malin, Anton L, Patric och Morgan i den opreppade nedfarten i Tärnaby. /Veckoansvarig, Amanda F