GEOLOGI

Stenar, hur intressant är det egentligen? Det frågade sig nog många från klassen när de läste att temat för veckan skulle vara geologi.

Veckan inleddes med en film som visade på jordens geologiska underverk och följdes sedan upp av en presentation om jordens uppbyggnad och dess utveckling. Eftermiddagen vigdes åt olika bergarter. Vi gick lös på det stora stenskåpet i klassrummet och fick klämma och känna på lite olika sorters bergarter.

Under tisdagen jobbade alla med grupparbeten om just fjällens geologi som sedan redovisades dagen efter. Torsdagen tillbringades på Sveriges Geologiska Undersökning (SGU) i Malå där Leif Bildström bland annat berättade om vad SGU sysslar med. Vi fick även titta på en mineralsamling som fanns nere i källaren där det fanns många väldigt häftiga mineral i alla tänkbara former och färger.

Ja, hur intressant är det med stenar då? Det visade sig under veckan att det nog fanns ett visst värde i att kunna en del geologi som guide i både fjällvärlden och i naturen överlag. Och för sitt eget nöjes skull också, såklart.