ÖVERLEVNAD

Vi var många som sett fram emot den här veckan och det var nog ingen som blev besviken. Två otroligt inspirerande och mycket kunniga instruktörer från svenska överlevnadssällskapet hade kurs med oss mån-tors. På måndag och halva tisdag var vi i klassrummet och hade teori. Vi pratade om våra basala behov, den skärande eggen, olika bivacktyper och om hur man kan vrida protein och växtfibrer.

På tisdag efter lunch så var det dags att åka ut i skogen. Uppgiften vi blivit tilldelad var att vi skulle packa för en stugtur. Under eftermiddagen så hade vi ett sjukvårdmoment och efter det så var det dags att bygga skydd inför natten. Det var då redan mörkt ute. Kommande dag förbättrade vi våra skydd. Några byggde en eldhydda. Vi kokade tallbarrste och försökte hålla igång så gott vi kunde då det var ganska kallt. -23 som kallast. Några provade helsvält under vistelsen ute. Mycket bra vecka på alla sätt och vis.

/Sara

#svenskaöverlevnadssällskapet #jonasmarjamaa #mikaelåkerman #överlevnad #fjälledare #sjukvård #eldhydda #skydd