ALPIN 1 KURS

I veckan var vi på skidkurs i Tärnaby på Friluftsfrämjandets 8 dagar långa Alpin 1 kurs. Boendet var precis som sist kanon, med riktigt fräscha lägenheter med ski in / ski out precis vid Anja-backen. Kursen som är en utbildning till skidlärare för åkare av blå nivå var bra upplagd, och instruktören Kjell kändes engagerad. Och ett och annat skogsåk fick vi såklart också göra för att ha lite skoj!

Ett bra upplägg var också att de som hellre åker bräda fick chans att gå Snowboard 1:ans kurs istället. Klassförestånadren Åsa hade fixat så jag nyligen fått chansen att ta Alpin Intro-kursen, som jag missade förra året, vilket var superschysst - annars hade jag missat denna fina kurs.

Så det var en grym skolvecka med skidåkning hela dagarna - och riktigt skönt häng på kvällarna. Bl a ordnade Eric en musik quiz i baren, där också en ätartävling hölls mellan Sara och Hannes - där sistnämda fick storstryk av Wilhelminas hårdaste tjej.

Längtar redan efter nästa skidvecka som kommer om bara ett par veckor, med ytterligare 8 dagars åkning i Hemavan/Tärnaby!

/ Nicolas

#skidor #utförsåkning #alpin1 #friluftsfrämjandet #skidlärare #tärnaby