PRIMITIVT LEDARSKAP

Vecka 37 var det dags för ledarskapsträning. Vi skulle ansvara för 2 dagars team building för alla nya ettor på Luspengymnasiet här i Storuman. I början på veckan planerade vi vår uppgift. Efter att ha kommit hem från en äventyrsfylld och utmanande glaciärutbildning kändes det i början lite opeppande. Men när det sjunkigt in och vi insåg att detta var ett ypperligt bra tillfälle att få träna vårt ledarskap så höjdes motivationen. Lina tycker att samarbetsövningarna på torsdag eftermiddag var en av höjdpunkterna. Vi hade 11 stationer som krävde logiskt tänkande, problemlösning och fysisk styrka men framför allt kommunikation och samarbete. Nattäventyret var Hannes favorit. När det blev mörkt gick eleverna en runda i skogen med bara lykta. Vi klädde ut oss till skogsrå, jättar, älvor och andra väsen. Syftet var att de skulle lära sig om den gamla folktron. Men vi såg till att de blev rejält skrämda på kuppen! Summan av kardemumman... vi hade jäkligt kul och fick en bra chans att träna ledarskap på riktigt. Och eleverna hade nog ännu roligare. De satt uppe halva natten runt lägereldarna i sina egenbyggda vinskyddshem och hade om vi får säga det teamat ihop sig bättre. Mission complete! //Hannes and Lina