JÄGAREXAMEN

Efter två veckors lov var det dags för Fjäll 21 att återigen sätta sig i skolbänken. Denna vecka var det jägarexamen som stod på schemat. Från början var det tänkt att vi både skulle ha tid till att göra teoriprovet och uppskjutningen men det visade sig under veckan att vi inte hade tillgång till skjutbanan, så de praktiska proven får vänta till i höst. Det teoretiska provet fick vi i alla fall möjlighet att göra och där för att guida oss rätt i djungeln av fåglar, hon- och handjur, vapen och lagar var Ulf Ottosson, erfaren jägare som hållit i många jägarexamen-kurser under åren. Under fyra intensiva dagar gick vi igenom det vi skulle kunna inför provet och på kvällarna pluggade vi på egen hand. På fredagen var det upp till bevis. Det teoretiska provet skulle skrivas! Fjorton smånervösa fjälledarstuderande satte sig vid bänkarna och började kryssa i de förhoppningsvis rätta svaren. Och det gick vägen! Alla blev godkända och nu väntar vi otåligt till hösten då vi ska få göra skjutproven.

#jägarexamen #teori #vilt #fåglar #vapen #fjälledarlinjen #storuman