ALPIN INTRO

Efter ett kort jullov drog utbildningen igång med en rivstart. Två dagar efter nyår åkte vi till Tärnaby för att gå en alpin introduktionskurs i Friluftsfrämjandets regi. Efter lite strul på morgonen fick vi tillslut sätta på oss skidorna och ge oss ut i backen tillsammans med instruktörerna Johnny och Åke.

De började med att visa oss runt i Tärnabys liftsystem för att vi skulle få en uppfattning om vilka pister som finns samtidigt som de kollade av nivån i gruppen. Sedan började kursen på riktigt. Vi fick bland annat lära oss sträcka på blivande ytterben, åka dynamiskt och ha kroppen i en centrerad position. Det var mycket nya termer med andra ord, vilket från början var lite frustrerande. Eftersom veckan gick blev det dock lättare och lättare att hänga med när de började svänga sig med skidlärar-lingot.

Under hela veckan filmades vi medan vi tog oss ner för backen. På teoripassen som vi hade varje kväll visade de vad de filmat för att vi själva skulle få se hur vi åker. Många var lite besvikna över att de inte såg lika coola ut som de kände sig. Tack och lov såg det bara bättre och bättre ut vart eftersom dagarna gick. Vid sista filmningen var det stor skillnad på allas åkning!

När veckan var slut fick vi varsitt intyg där det stod att vi nu avklarat Alpin Intokursen och kan jobba som hjälpinstruktör i skidskola. YEY!

/Emilia

#alpint #friluftsfrämjandet #tärnaby #introkurs