EKOLOGI OCH JÄGAREXAMEN

Den här veckan fortsatte vi med ekologi och jägarexamen. På måndagen hade André och Magnus planerat dagen. Först åkte vi i samlad trupp till Saras stuga i Granliden där hon väntade med kaffe och kakor. Efter vi fått i oss fikat tog vi oss ut på fjället och spårade djur. Vi fick se spår av räv, ren och hare samt kvarlevorna av en ren som dött. Efter vi gått runt ett tag på fjället tog vi oss ner i skogslandet och åt lunch. När vi ätit var det dags för ett eldprov. Vi hade 15 minuter på oss att samla ved och få upp en eld. Det visade sig inte vara så enkelt när mycket av veden var stenfrusen. Efter 40 minuter fick vi ge oss.

När det började mörkna åkte vi hem till Magnus familj och blev bjudna på diverse julgott som Magnus sambo Maria fixat fram. Ris á la Malta, pepparkakor, lussebullar och glögg smakade förträffligt efter en heldag utomhus. Väldigt mysigt!

Resten av veckan gick vi igenom olika djur som kan vara bra att kunna när vi ska ta jägarexamen, redovisade lite olika arbeten från tidigare veckor och fick en turskidegenomgång av Magnus och André. De gick igenom olika sorters skidor och hur man packar en pulka. Det var väldigt uppskattat då vi kommer åka mycket turskidor framöver. Bra styrt veckoansvariga!

På fredagen skulle vi ha lite julmys och Håkan hade tidigare utsett Fredrik till mysansvarig. När vi kom på morgonen strömmade det julmusik ur högtalarna och Fredrik satt och såg from ut i tomteluva. Lucia kom också på besök med ljus i hår. Med sig hade hon en stjärngosse och två små tomtar. Även fast medodin på "Natten går tunga fjät" inte lät riktigt som man är van var i alla fall inte mina ögon torra efter de tågat ut.

#jägarexamen #ekologi #fjälledarlinjen #storuman