LEDARSKAP

Denna vecka var Ottilia Tegström och Jon Ranunger veckoansvariga.

Vi började veckan efter lovet med en ledskapsvecka. Alla var laddade till tusen efter lovet så de fanns mycket energi i klassen. På förmiddagen hade vi undervisning med Åsa om hur man leder en grupp. På eftermiddagen var vi ute och skidskor. Vilket var väldigt roligt, vi lekte på skridskobanan och gjorde olika lekar. Det var så roligt att klassen var samlad igen.

Vi fick reda på att vi skulle leda en klass som gick i gymnasiet på en tur i Malå, så vi fick planera vår första tur tillsammans hela klassen. Det var en träning för oss att planera ihop en tur tillsammans hela klassen på 18 personer. Så stor del av veckan gick åt att planera turen inför veckan efter.

På onsdagen skulle vi gå isvak, tror att de var många i klassen som var väldigt nervösa. Vi hade varvat upp varandra ganska bra i klassen om hur kallt det skulle vara. Så på förmiddagen åkte vi ner för att bada. Vattnet såg väldigt kallt ut, hela sjön hade inte frusit utan de hade frusit en bit in på land sen såg man vart vattnet var öppet.

Vi alla hade en sele på oss och hade fått instruktioner av Håkan inför om hur de skulle gå till så vi kände oss trygga. Det var väldigt viktigt att behålla lugnet i vattnet när man hoppat i sen krypa in för att sedan kunna ställa sig upp.

Först i var Andre, det såg väldigt kallt ut. Vi alla hoppade i. När man var i vattnet kände man inte kylan det var väldigt uppfriskande, det värsta var när man skulle byta om på land. Det var då man kände hur kall man var. Det var en nyttigt att få gå isvak även fast att man visste att man skulle gå igenom isen. Man fick känna på hur kallt det är i vattnet och hur svårt det kan vara att ta sig upp därifrån.

Sammanfattning av veckan så var den bra, vi fick leka en del samarbetslekar och vi lärde känna varandra mer in på djupet. Men mesta dels av veckan gick åt till planering av nästa vecka. Vi hade mycket skratt då vi gick isvak och tränade åka skridskor, bra första vecka efter lovet. En riktig rivstart!

Ottilia och Jon

#ledarskap #isvak #fjälledarlinjen