PRIMITIVT LEVERNE

Under "primitiv-veckan" var premisserna att vi skulle leva en vecka ute i skogen utan tält eller liknande konstgjorda skydd, utan liggunderlag och utan sovsäck. Alltså utan alla de vanliga bekvämligheter vi är vana vid när vi går på tur.

Vi hade alla olika ambitioner och mål med veckan. Johan, Emelie och Andrè valde att se det som ett överlevnadstest och hade ej med sig någon mat och mycket begränsat med utrustning, medans Jim och Lina spenderade en hel dag med att bygga en vedeldad skifferugn för att baka pizza. Helvete vad go den blev säger Jim i skrivande stund!

Vi kom dit på måndag och precis när vi stannade bussarna så kom dom första regndropparna och hela första dagen gick åt att hitta en bra lägerplats och att bygga skydd. Vi var uppdelade i grupper om två - tre personer i varje och alla hade sina ideér om hur det perfekta skyddet skulle se ut. Huvudsakligen användes två modeller, en då man lutar slanor mot ett stenblock och sedan tätar med mossa och eventuellt granris. Fan, jag måste sluta låta som en "gör det självmanual från 70-talet". Hursomhelst tillbaka till modell nr två, den klassiska och väl beprövade lappkåtan. Vår grupp valde modell nr två, alltså lappkåtan. Vilket också skulle visa sig bära frukt, både under dom kalla höstnätterna men också då veckans bästa kåta skulle utses. Vi blickar tillbaka mot veckan med ödmjukhet och tackar Hannes för en god match.

Skämt åsido. dagarna gick, vi var hungriga, blöta och frusna. trots det blev det många skratt inne i kåtan där vi kröp in för att komma undan det oupphörliga regnandet. När vi så här i efterhand ser tillbaka på veckan kan vi bara konstatera att vi lärde oss väldigt mycket om oss själva,varandra och om hur det är att Leva Primitivt. Vi glömmer nog aldrig Teos nybakade bröd på morgonen med stekt fläsk och bearnaisesås eller den rökta öringen vi rökte i klassens gemensamt byggda rök.

Tack klassen för en grym vecka!!!

/ Veckoansvariga: Robert och Fredrik

#primitivt #vindskydd #hungirg #blöt #frusen #regn #jaktstuga #fiske #fiskerök