SJUKVÅRDSUTBILDNING

Alla i klassen var både oerhört nöjda och trötta efter en intensiv sjukvårdsvecka. Lärare var Lena Conlan och Howie Nordstrand från WMI – Wilderness Medecine Institute. 2 otroligt proffsiga lärare som gjorde så att vi fick vårat WFA (Wilderness First Aid) certifikat.

Veckan bestod av 50% teori och 50% praktiska övningar och realistiska scenarion.Vi turades om att spela sjukvårdare och patienter, blod och blåmärken målades på oss för att göra allt mer verklighetstroget.

En dag fick vi ta hand om 3 nedkylda människor som på riktigt var nedkylda! Imponerande att Tomas, Stina och Howie vågade sig ut i badsjön vid skolan och spela offer med kanske 6-7 grader i vattnet! Vi gjorde värmepaket av sovsäckar, satt tillsammans under vindsäck och lyckades till slut att värma upp stackarna. Väldigt nyttigt att kunna hantera hypotermi då vi kommer vistas ute en hel del i kalla klimat.

En annan höjdpunkt var det nattscenario som vi hade på torsdagskvällen. Ute i mörkret med pannlampor fick vi i 4 timmar jobba i team med att hjälpa människor med olika skador. Tack till musikeleverna på skolan som ställde upp som patienter!

Alla jobbade på grymt bra och jag tror alla kände sig väl omhändertagna av oss.

Sammanfattningsvis en otroligt lärorik vecka som gör att vi nu kan hantera olika skador som kan uppstå på en friluftstur eller i den vanliga vardagen.

Vid tangenterna Eric Borg

#nols #wmi #sjukvård #utbildning #lenaconlan #howienordstrand #wfa #wildernessfirstaid #nattscenario