FADDERTUREN

Vår andra skolvecka bar av till Ammarnäsfjällen med fjolårseleverna Micke och Stina, turen gick runt Tjulträsket. Första etappen gick ifrån utkanten av Ammarnäs efter Kungsleden upp till Aigertstugan där vi spenderade natten. När vi kom upp till stugan blev vi bemött av stugvärden, han var en trevlig prick och gav oss tillåtelse att tälta direkt utanför stugan. Vi fick även använda oss av bastu och stuga för våra samlingar.

Dag två började med att vi delade in klassen i tre grupper, vi turades sedan om att leda varandra till lunch. Vädret var ett riktigt ruggigt höstväder med dålig sikt. Det blev ett bra test för att se vilken utrustning som höll måttet. Vi fortsatte sedan i hel klass fram till dagens lägerplats.

Nästa dag fortsatte vi med grupper där vi fick i uppgift att presentera ett ämne efter vägen. Allt från lämmlar till hygien skulle det hållas en kort presentation om. Turen gick vidare ner till lågzon där vi lunchade i ett båthus. Vi tog oss vidare till en ny lägerplats och slog upp tälten.

Uppgiften för nästa dag var att beräkna gångtiden för 6km och de som sedan anlände till lunchstoppet närmast sin beräknade tid vann ett litet pris. Turen blev lite mer spännande än vi trodde då det mest blev att halka runt på hala spångar, en och annan vurpa blev det också.

Sista natten blev på högfjället och vi fick även årets första snöfall, det blev en kall natt med frost, men trots det var alla glada, vi hade ju i alla fall uppehåll. På morgonen traskade vi vidare mot Ammarnäs, det blev en klar fin dag. När vi kom fram till slalombacken, vår sista etapp för dagen möttes vi av en fantastisk utsikt.

/ André, Emelie

#ammarnäs #tjulträsk #höst #aigert #snö