Lärare​

Klassföreståndare

 

Åsa Ohlin, föreståndare på fjälledarutbildningen sedan 2012.

 

Sedan 2009 har jag arbetat med fjälledarna i samband med EU-projektet ”Gränslösa guider” på Storumans folkhögskola. Projektet var ett samarbete med Nesna Högskola i Norge vars mål var att kvalitetshöja och lyfta fram nya guider i Västerbotten och Helgeland.

 

Min bakgrund finns inom turism och jag har även lång pedagogisk erfarenhet. Jag är utbildad idrottslärare med inriktning mot upplevelsepedagogik och friluftsliv.

Jag tror starkt på individ- och grupputveckling med friluftsliv som verktyg.

 

Friluftsliv i alla varianter är min passion. Jag har en viss förkärlek för höga berg och skidåkning i alla former. Det intresset har tagit mig på många äventyr världen över.

 

Mitt fokus som föreståndare är att skapa en god lärandesituation för eleverna. Jag vill ge alla möjlighet att utvecklas och ambitionen är att göra utbildningen så bra som möjligt!

Instruktörer

Under utbildningen möter du instruktörer så som bergsguider, skidlärare, klätterinstruktörer och forsränningsguider som alla är välutbildade och mycket erfarna inom sina områden.

 

Instruktörerna är från olika proffesionella organisationer, ex. SLAO, Wilderness Medicine Institute eller Friluftsfrämjandet. Under flertalet av de veckor som undervisas av instruktörer så erhåller man ett certifikat eller bevis på att man genomfört just den kursen.