Fjäll 23

Här kan du läsa om nuvarande klass Fjäll 23. Klasskamraterna har skrivit en kort beskrivning av varandra. 
Rickard "Foppa" Forsberg, 28


Rickard är en föredetta förskolelärare med ett gäng år av militärtjänst i bagaget som nu bestämt sig för att bli fjälledare. När han inte är på fjället och flänger, hittar man honom antingen i träningsmundering eller med näsan ner i något av sina många projekt.

 

I grund och botten härstammar Rickard ifrån stockholmsförorten Väsby, men kära vänner frukta ej, den här 08:an är inte ett dugg dryg! Med sitt stora hjärta och viljan till allas välmående har han tagit Fjäll23 med storm. Lycklig är den som får ledas av vår allas älskade Foppa i framtiden!

Per Janesson, 36

Per är 36 år och kommer från Småland.
De senaste åren har han bott i Luleå och arbetat som elektriker.
Han har ett brinnande intresse för skidåkning och har nog fler skidor ensam än oss alla andra tillsammans. En omtänksam och tålmodig person som kommer blir en god ledare på fjället sommar som vinter. Envishet och humor finns det gott om när han nu tar sig an fjälledarutbildningen med oss i Storuman.

 

Amanda Mannervik, 26

Äventyrslöparen Amanda Mannervik kommer från Uppsala. Hon har flyttat upp till Norr för att bli fjälledare och kan med det addera ytterligare kunskap till hennes redan långa lista av kompetens.

 

Hennes gränslösa inspiration och mångsysslande natur smittar lätt av sig då hon delar denna flitigt med alla. Ser med spänning fram emot att se vilka stigar hon löper mot nästkommande äventyr och med glädje att löpa de kommande tillsammans med henne. Ren energi!

Heidi Siira, 33

 

Heidi - den finska faran - Siira. Denna glad fyr från Helsinki har lämnat kontors- och affärslivet bakom sig för att fullfölja en ny karriär i den nordiska vildmarken. Låt inte hennes skönhet bedra, för vecka efter vecka har Heidi bevisat sin excellens i varje aktivitet och äventyr. För hennes klasskamrater råder nu ingen tvekan om vem som det är som kommer kliva upp på den finska tronen som skogens och fjällens drottning.

Jon Forsell, 21

Jon kommer från Skellefteå. Har sedan han var barn spenderat mycket tid i naturen. Det är ett intresse han fått genom sin far. Det är främst vandring och friheten att färdas utan mål som lockar idag. De två åren på skolan tänker han använda för att testa sig fram, utforska vad han vill och kan tänka sig jobba med inom friluftsliv.

 

Den största utmaningen för Jon är vinterkylan. Bästa utbildningsveckan hittills har enligt honom varit den primitiva veckan. Det är en vecka då eleverna får prova att bo utan sovsäck i kojor som man bygger av vad som finns tillgängligt i skogen. Jon är snabb, effektiv och stabil.

Frida Josefsson, 23

Frida är en go och glad tjej ifrån västkusten (eller Bästkusten, som hon själv säger). Hon är något av en idéspruta med en otrolig framåtanda och vilja att testa nya saker. Ingen på Fjäll 23 har än så länge sett henne utan ett leende på läpparna och ett glatt humör medan hon sprider glädje kring sig!

Johan Niska, 39

Johan Niska föddes i de värmländska skogarna och har under sina år flyttat runt en  hel del i vårt avlånga land. Efter många år inom Telekombranschen så siktar han nu mot högre höjder. Klättring är ett livselixir och bergsguide toppar listan över drömyrken.

 

Johan är den naturliga ledaren. Med sitt lugn, tålamod och sin stora erfarenhet ser han till att vi alla känner oss trygga och hjälper oss att utvecklas i vår egen takt. Johan är Fjäll23s stabila grund och för framtida arbetsgivare kommer han vara ett riktigt guldkorn.

Beatrice Sporrong, 42

Här har vi en glädjespridare av rang! Beatrice bubblar då och då upp i ett skratt som är lika charmigt som smittsamt. Än idag är det ett mysterium varifrån det kommer, men en sak är säker, det är alltid välkommet. Beatrice är uppvuxen i utkanten av Stockholms skärgård, men låt  dig inte luras! Hon besitter en fjällvana och kunskap som vi alla avundas. Detta tillsammans med en förmåga att se och fånga det vackra i hennes omgivning gör Beatrice till en hörnsten i vårat gäng!

Sam Guidoum, 29

Sam är en glad och sprallig kille ifrån Kristinehamn men har på den senaste tiden bott på olika ställen. Han kan med sin goa personlighet både vara skojsig och seriös.

 

Ett brinnande intresse för friluftsprylar efter sina tidigare jobb vet man att man får ett ärligt svar när man frågar om råd. En kille som också brinner för snowboard åkning både i pist, offpist och gå på topptur med splitboard. Han kommer i sitt framtida yrke inspirera människor på snowboard till att gå på topptur.

Alexander Krapf, 27

Alexander Krapf är stockholmare som fortsätter hans utbildning som Sport och Äventyrspedagog att bli en fjälledare. Alexander är duktig på att klättra och snabb på ben. Hans rättfram attityd mot livet och omtänksam karaktär gör honom trevligt sällskap och gäster ska trivas med säkerhet.

Malin Nyström, 28

Malin är klassen skogsrå, uppvuxen i Bredbyn utanför Övik, lika snäll som bestämd och har ett vasst öga för renhorn i skogen, 

Alexandra Tollstern, 22

Alexandra är en tös på 22 somrar från de småländska skogarna. Hon har lång erfarenhet av scoutliv. Efter några längre utlandsvistelser så har skidåkning och mountainbike blivit stora passioner i våran storslagna och vackra natur. Nu är det fjälledarlinjen i Storuman som står i fokus för kommande äventyr.

Adam Hagman, 25

Adam arbetade som yrkesmilitär i Boden de senaste åren innan Fjälledarlinjen. Han är rutinerad och fjällvan och en som verkligen uppskattar att ha det gott på fjället.

Förutom att vara en omtänksam, genuin och generös person så är han också en trygg och modig ledare. Lämnar man något till Hagman så vet man att det blir gjort. En drömkollega helt enkelt!

Adam Lingren, 28

Adam Lindgren kommer ursprungligen från Västerås och har stor erfarenhet inom yrket som guide främst genom sitt arbete i Sala Silvergruva. Han har under de senaste åren kombinerat studier med resor och har då varit i länder som Sydafrika och Indien.  Detta har givit honom mersmak för resandet och viljan att i framtiden kombinera det samt hans intresse för naturet med yrket som guide. Adam är en omhändertagande människa, har ett lättsamt sätt och nära till skratt vilket gör honom till en bra person att ha i sin närhet.

Natalie Shik, 24

Natalie Shik är 24 år gammal och kommer från Umeå. Naturen är inget som Natalie växte upp med, det är något som hon hittat på egen hand med tiden. Hon sökte till Fjälledarlinjen för att få vara ute på vintern och uppleva fjällen. Natalies stora friluftsintressen är att åka snowboard och att klättra. Men det hon tror kommer va tuffast under utbildningen är vinterkylan.

 

Efter utbildningen vill hon jobba med långturer, men även som instruktör för att kunna dela med sig av allt hon fått lära sig under utbildningen.
Natalie är stark, envis och har alltid nära till skratt.

14469436_1205089592918913_8615023123957472756_n
14469436_1205089592918913_8615023123957472756_n

Fjäll23 efter fyra dagar i skogen och primitiva levandet, september 2016.

press to zoom